καλωσήρθατε στο oikos!

Εξυπηρέτηση Πελατών

 

 • ΕΓΓΡΑΦΗ. Μπορείτε να εγγραφείτε στον www.oikos.gr δημιουργώντας λογαριασμό στο σχετικό «δημιουργία λογαριασμού» πεδίο. Παρακαλούμε να επισκεφτείτε τα «προσωπικά δεδομένα» για πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας.
 • ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή μέσα από το www.oikos.gr πρέπει να δηλώσετε σωστά και αληθή προσωπικά στοιχεία, να είστε άνω των 18 ετών και να είστε κάτοχος έγκυρης πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. Τα προϊόντα διατίθενται στο www.oikos.gr προς πώληση στην τιμή που αναγράφεται. Ένα συμβόλαιο συναλλαγής ανάμεσα στον πελάτη και στο oikos ισχύει από την στιγμή που καταχωρείται μια παραγγελία και γίνεται αποδεκτή από το oikos. Ο πελάτης καταχωρεί μια προσφορά συμπληρώνοντας όλες  τις απαιτούμενες πληροφορίες κατά την διαδικασία παραγγελίας: επιλογή προϊόντος, επιλογή μεγέθους, επιβεβαίωση ποσότητας, επιλογή «αγορά», εισαγωγή κουπόνι με κωδικό (εάν υπάρχει), επιλογή «ολοκλήρωση αγορών», ολοκλήρωση αγορών σαν «επισκέπτης» ή σαν «εγγεγραμμένος χρήστης», συμπλήρωση πληροφοριών χρέωσης, επιλογή μεθόδου αποστολής, επιλογή τρόπου πληρωμής. Στην «ανασκόπηση παραγγελίας» ο πελάτης μπορεί να δεί τις λεπτομέρειες της παραγγελίας και να κάνει διορθώσεις. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας ο πελάτης θα λάβει e-mail από το oikos επιβεβαιώνοντας την παραλαβή της παραγγελίας του. Αυτό το e-mail δεν αποτελεί αποδοχή της παραγγελίας.
 • ΤΙΜΕΣ. Οι τιμές των προϊόντων είναι σε Ευρώ και περιλαμβάνουν Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Εάν η κάρτα του πελάτη δεν χρεώνεται σε Ευρώ αλλά σε κάποιο άλλο νόμισμα θα χρεωθεί στο νόμισμα που τηρείται ο Λογαριασμός, στην ισχύουσα τιμή συναλλάγματος που επιλέγει η Τράπεζα από συνήθεις πηγές, σύμφωνα με μετατροπή από το ΕΥΡΩ (€) στο άλλο νόμισμα. Οι τιμές των προϊόντων δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς και τυχόν έξοδα μεταφοράς της παραγγελίας θα προστεθούν στο συνολικό κόστος της παραγγελίας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
 • ΠΛΗΡΩΜΗ. Φροντίζουμε ώστε οι τρόποι πληρωμής μέσα από το www.oikos.gr να είναι ασφαλής. Πληρωμές μπορούν να γίνουν μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, κατάθεσή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο πάροχος της κάρτας δεν εγκρίνει τη συναλλαγή και η συναλλαγή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, το oikos δεν ευθύνεται για καθυστέρηση στην παράδοση των εμπορευμάτων.
 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Στοχεύουμε να παραδίδουμε την παραγγελία του πελάτη στο χώρο και στο πρόσωπο της επιλογής του πελάτη, σε άριστη κατάσταση και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Για παραδόσεις εκτός Αττικής ο oikos αναλαμβάνει την παράδοση του προϊόντος στο αρμόδιο πρακτορείο μεταφορών, εντός Αττικής. O oikos δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις που ευθύνονται οι τελωνιακές αρχές. Τα εμπορεύματα είναι ασφαλισμένα έως ότου παραδοθούν στη διεύθυνση που έχετε προσδιορίσει. Όταν τα εμπορεύματα παραδοθούν στον πελάτη, ο τελευταίος υπογράφει και πλέον η ευθύνη για τα εμπορεύματα μεταφέρεται από το oikos στον πελάτη. Στην περίπτωση που ο πελάτης έχει υποδείξει κάποιο τρίτο πρόσωπο σαν παραλήπτη των εμπορευμάτων, τότε η υπογραφή του παραλήπτη είναι ικανό αποδεικτικό της ολοκλήρωσης της παραγγελίας και της μεταφοράς της ευθύνης των εμπορευμάτων από το oikos στον πελάτη. Παρακαλούμε τους πελάτες μας πάντα να ελέγχουν ότι οι συσκευασίες τις οποίες παραλαμβάνουν είναι σε καλή κατάσταση πριν υπογράψουν.
 • ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ. Η παράδοση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβαρύνεται με επιπλέον φόρους. Αν κάποιος πελάτης βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρεώσεις σε τελωνιακούς ελέγχους. Το oikos δεν έχει έλεγχο σε πιθανές χρεώσεις.
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Μόλις ένα προϊόν επιλεχθεί και προστεθεί στο καλάθι αγορών, το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι η συμπλήρωση της φόρμας «έξοδα αποστολής» - τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται με βάση τον προορισμό και το κόστος της παραγγελίας. Αποστολές εντός Ελλάδας εκτελούνται από την SPEEDEX ή άλλη παρόμια εταιρεία με κόστος 5 ευρώ για όλες τις παραγγελίες έως 100 ευρώ και δωρεάν για όλες τις παραγγελίες άνω των 100 ευρώ μόνο για την Ελλάδα. Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το προϊόν και αναφέρεται στη σελίδα του κάθε προϊόντος ενδεικτικά. Πριν στείλουμε μια παραγγελία, μπορεί να χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του πελάτη με τον πάροχο της κάρτας. Στόχος του oikos είναι να περιορίζει τις καθυστερήσεις στο ελάχιστο. Παρακαλούμε τους πελάτες να σιγουρεύονται ότι η διεύθυνση αποστολής είναι σωστή, προς αποφυγή καθυστερήσεων. Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κατάστημα μας για το κόστος μεταφοράς.
 • ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ. Ο πελάτης θα λάβει σχετική ειδοποίηση με κωδικό εντοπισμού της παραγγελίας του μόλις η παραγγελία του αποσταλεί.
 • ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ. Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την παραγγελία του από το κατάστημα oikos με την προϋπόθεση ότι θα ενημερώσει γραπτώς (οποιαδήποτε στιγμή μετά από την τοποθέτηση της παραγγελίας) και εντός διαστήματος 7 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που παραλάβει την παραγγελία. Το oikos δέχεται μόνο επιστροφή προϊόντων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, προϊόντα με φθορές δεν θα γίνουν δεκτά.
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. Ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει τα προϊόντα που παρέλαβε εντός 7 ημερών από την ημέρα παραλαβής. Τα έξοδα επιστροφής βαραίνουν αποκλειστικά τον πελάτη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο πελάτης να επιλέξει άλλο προϊόν / άλλα προϊόντα της αρεσκείας του, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται πρέπει να είναι αχρησιμοποίητα και στις συσκευασίες τους. Δεν γίνονται δεκτά προϊόντα τα οποία είναι φθαρμένα ή λερωμένα.
 • ΠΑΡΑΠΟΝΑ. Για τυχόν ερωτήσεις ή παράπονα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του oikos τηλεφωνικά στο 210 7231350 ή γραπτώς στο [email protected].
 • ΕΥΘΥΝΗ. Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται μέσα από το www.oikos.gr είναι υψηλής ποιότητας και είναι σε συμφωνία με την περιγραφή τους. Αποδεχόμαστε ευθύνη για φθορά που έχει προκληθεί από πρόθεση ή αμέλεια.
 • ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ. Το oikos δεν ευθύνεται για τυχόν αδυναμία να εκτελέσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις του, όταν οι υποχρεώσεις έχουν επηρεαστεί από γεγονότα που είναι πέραν λογικού ελέγχου.
 • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Το συνολικό περιεχόμενο του www.oikos.gr συμπεριλαμβανομένων και όχι μόνο, εμπορικών σημάτων, πνευματικής ιδιοκτησίας και λοιπών πνευματικών δικαιωμάτων είναι ιδιοκτησία του www.oikos.gr. Το περιεχόμενο ούτε οποιουδήποτε άλλου είδους πνευματική ιδιοκτησία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αναπαραχθούν, αντιγραφούν, πουληθούν, ή με όποιο άλλο τρόπο να εκμεταλλευθούν, συνολικά ή μερικά, για οποιοδήποτε λόγο χωρίς τη γραπτή συναίνεση του oikos.
 • ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Σε περίπτωση που ο πελάτης αθετήσει τους όρους συναλλαγής και το oikos δεν ενεργήσει με κάποιον τρόπο απέναντι στον πελάτη, το oikos διατηρεί το δικαίωμά του να ασκήσει τα δικαιώματα του σε κάθε άλλη περίπτωση που ο πελάτης αθετήσει τους όρους συναλλαγής.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ. Οι Όροι Χρήσης και Συναλλαγής μπορεί να αλλάξουν ανά διαστήματα. Ο πελάτης υπόκειται στους Όρους Χρήσης και Συναλλαγής που ίσχυαν τη χρονική στιγμή που γίνεται η τοποθέτηση της παραγγελίας. Το oikos ενθαρρύνει τον πελάτη να επισκέπτεται τους Όρους Χρήσης και Συναλλαγής τακτικά για να είναι ενημερωμένος.
 • ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Όλες οι νόμιμες διαμάχες προερχόμενες από συναλλαγή μέσα από το www.oikos.gr διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και εξετάζονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αθήνας (Ελλάδα).